Bonnier förnyar sitt avtal med Labs² som leverantör för sin Video on demand-tjänst, SF-Anytime, med Ti BRIKKS Media system som plattform
Pressmeddelande
Måndag, 31 Januari 2005

SF-Anytime finns nu tillgänglig för bredbandskunder i Sverige, Norge och sedan en tid tillbaka även i Danmark.

Abonnenter med bredband och ADSL får tillgång till SF:s kvalitetsfilmer direkt i datorn. I utbudet ingår bl a. action, komedier, romantik och Astrid Lindgrens klassiska barnfilmer. Utöver spelfilm visas också trailers och spännande TV program.

”Video on demand är en efterfrågad bredbandtjänst. Andelen hushåll med bredbandsuppkoppling har passerat 30%, vilket givetvis stärker oss i vår övertygelse att detta är framtidens teknik för hemmaunderhållning”, säger Johan Cramér VD för SF-Anytime.

”När en stor och seriös aktör som Bonnier startar videodistribution on demand är det positivt för utvecklingen av marknaden för bredbandstjänster. Att Bonnier vänder sig till Labs²:s mjukvaruenhet för digital media för detta viktiga uppdrag gläder oss mycket”, säger Jonas Birgersson VD på Labs².

För mera information; ring Bo Klevenstedt, Labs² Media, på 0709 780 767.


Labs²:s mjukvaruenhet för digital media (tidigare Real Life) har sedan slutet av 1990-talet byggt upp en position som en av de ledande leverantörerna av tekniska lösningar för komplex digital media distribution.

Labs² är en koncern som med modern teknik, operatörskunskap och egna utvecklingsresurser skapar tjänster för bredband.

Produkterna inkluderar: tjänsteinfrastruktur (inkl portal och affärssystem), egen teleoperatörsverksamhet (inklusive IP telefoni), egen Internetoperatör samt kompletta system för att erbjuda TV, film och musik.

Labs² agerar primärt på den skandinaviska stadsnät och operatörsmarknaden med anläggningar i Stockholm, Oslo samt högkvarter i Lund.

För den breda allmänheten innebär tjänsteinfrastruktur valfrihet mellan olika operatörer och möjligheten att själv välja och skapa digitala tjänster.

Detta uttrycker sig i form av billigare och bättre telefoni och bredbandsuppkoppling samt större utbud av TV, film och musik.