Menorca - uppdatering
Nyheter
Måndag, 9 Juni 2008

Trots att jag har varit med om detta så många gånger så är det alltid lika inspirerande när människor med så olika bakgrund och kompetenser strålar samman. Det som gör Menorca så speciellt, förutom det fantastiska arbete som världens förmodligen lugnaste moderator Martin Varsavsky gör, är att vi som besökare har så mycket tid tillsammans. Det bildas hela tiden spontana grupper som sätter tänderna i allt från världsproblem till nya digitala tjänster.

Mitt tal (som jag valde att lägga i den slutna delen, därför ingen video i år) handlade om "net neutrality" och hur vi genom Gigabit i Lund har lösningen på detta globala problem. Gensvaret var starkt. Under dagarna som följde var det många ivriga samtal om hur GiL med gigabithastighet via kabel, halvgigabit via trådlöst och öppet nät, skulle kunna införas i respektive land.

Någon som tvekar om vilken dynamit som GiL innebär om det blir standarden för nästa generation av bredband? Hade ni hört våra samtal under Menorca Tech Talk 2008 hade alla era tvivel varit som bortblåsta.

Jonas Birgersson